Kelas Online Clipart bersama MC

Kelas Online Clipart bersama MC

Monday, 15 August 2016

Brosur Merdeka 2016

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera.

Output Brosur Majlis Pelancaran Bulan Kemerdekaan 2016. Versi Color & Fotostat / Riso.






Ni plak versi MC try print atas Craft Paper. Nampak klasik kan? Kalau sekolah buat tema klasik, boleh la guna paper ni esp untuk VIP.





Picture di bawah ni merupakan sketch awal yang MC buat minggu lepas. MC tak puas hati dengan design tu. Cam pelik ja... Huhuhu... So...



Taraaaa!!!



Ok tak? Ok la kan compared to yang 1st draft tu. Huhuhu...

Ni plak Version untuk Riso. MC print Grayscale. Isi dalam guna yang tadi ja coz memang MC xguna banyak color dalam content tu.

***UNTUK MENDAPATKAN SOFTCOPY FAIL .PPT (POWERPOINT) BROSUR NI, SILA KLIK DI SINI. SEMOGA MEMBERI MANFAAT KEPADA SEMUA. 


  • Bunga Raya dalam design tu anda boleh edit color tau coz tu MC lukis dalam PowerPoint tu.
  • Ada 2 fail .PPT ye. 1 untuk versi color, 1 lg versi untuk riso atau fotostat.
  • Ada folder font & cara install font.
  • Sila install font dulu dalam PC atau Laptop anda before buka fail .ppt tu ye. Baru font tak lari.
  • Dekat bawah posting ni ada button Share ke FB, silakan share so that orang lain pon dapat manfaat.
  • Nak komen pon boleh kat bawah tu. Hehehe...


Ni picture2 yang MC guna dalam brosur ni. MC Google & edit. Picture ni adalah fail .png. Transparent Background.




By the way, picture Tunku tu MC ambil DI SINI. Thanks tuan tanah.

With Love,
Mama Chekgu
MC
Share/Bookmark

2 comments:

Post a Comment